Program Pengedaran Bubur Lambuk Tahunan kali ke-5

Sesi Bergambar bersama Warga Kerja HKL

Kuala Lumpur – 21hb Jun 2016 – Mahamas Ambulance selaku sebuah syarikat ambulans swasta di Kuala Lumpur telah meneruskan lagi Program Pengedaran Bubur Lambuk yang telah masuk tahun ke-5 dan yang merupakan satu projek amal tahunan yang telah dimulakan sejak tahun 2012.

IMG-20160622-WA0005
Penyerahan Bubur Lambuk oleh YB Dato’ Seri Dr. Hilmi Bin Haji Yahaya kepada warga kerja HKL

Pada tahun ini, sebagai simbolik bagi menandakan pemulaan bagi program ini, Mahamas Ambulance telah membuat satu Majlis Perasmian yang diadakan secara sederhana di Hospital Kuala Lumpur. Pengedaran bubur lambuk ini akan dibuat selama 27 hari bermula dari 2 hingga 27 Ramadhan dengan penerimanya terdiri daripada Kakitangan Hospital Kerajaan serta Warga Kota, Masjid serta surau terpilih di sekitar Lembah Klang dan Selangor.

IMG-20160622-WA0003
Penyerahan Bubur Lambuk di Wad 27

Majlis Perasmian yang telah diadakan di Auditorium Hospital Putrajaya ini telah disempurnakan oleh Y.B. Dato’ Seri Dr. Hilmi Bin Yahaya, Timbalan Menteri Kesihatan Malaysia, dan juga disaksikan oleh Y. Bhg. Datuk Seri Syed Ali bin Tan Sri Abbas Alhabshee, Pengerusi Mahamas Ambulance. Sebagai tanda permulaan Program pada tahun ini, penyerahan simbolik kepada wakil kerja Hospital Kuala Lumpur telah dilakukan oleh Y.B. Dato’ Seri Dr. Hilmi Bin Yahaya dalam majlis ini.

Program penyerahan bubur lambuk yang dirasmikan pada hari ini merupakan satu kesinambungan kepada program-program amal yang telah syarikat ini lakukan sebelum ini.  Saban tahun pelbagai aktiviti amal telah dilaksanakan bagi memenuhi CSR kami termasuk Pemberian Van Jenazah kepada Masjid Amru Ibni Al-As yang telah berlaku pada April 2013.

MAJLIS PERASMIAN PROGRAM PENGEDARAN BUBUR LAMBUK

  • Tarikh: 21hb Jun 2016
  • Lokasi: Bilik Ibnu Sina, Hospital Kuala Lumpur
  • Dirasmikan oleh: YB Dato’ Seri Dr. Hilmi Bin Haji Yahaya, Timbalan Menteri Kesihatan Malaysia

PENYEDIAAN BUBUR LAMBUK

PENGEDARAN BUBUR LAMBUK KEPADA WARGA KOTA 

Please follow and like us:
error